De wereld van 3D printen is toe aan een volgende stap en de Ultimaker S5 speelt hier een belangrijke rol in. De innovaties die in het recente verleden werden gedaan, waren vooral gericht op het compacter en beter hanteerbaar maken van de printers. Voor de S5 is echter juist de blik gericht op schaalvergroting voor de gebruikers. Zo wordt het dankzij de fabrikant beter mogelijk om groter te denken als ondernemer. De printer zal hier dan ook in de komende jaren alleen maar een grotere rol in spelen. Het is aantrekkelijk om dit nader te bekijken.

Het verbeterde bouwoppervlak bekijken
De Ultimaker S5 is lekker compact gehouden. Daardoor is het gemakkelijker mogelijk om de printer in beperkte ruimte te gebruiken. Waarbij dan wel is gedacht aan manieren om het beste uit het beschikbare bouwoppervlak te halen. Zo kan je er dus veel meer mee dan met andere compacte printers. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het net wat grotere bouwvolume. Zo kan je als gebruiker dus ook aan de net wat grotere ontwerpen gaan denken. Het spreekt voor zich dat je hier allerlei voordelen uit kan halen. Dit is een goede reden om erin te investeren.

Optimaal benutten van de tijd
Natuurlijk is het ook op een andere manier te bekijken. Door de manier waarop de Ultimaker S5 is opgebouwd, kan je ook meer doen in minder tijd. Dat heeft ook te maken met het grotere bouwvolume. Dit biedt jou de ruimte om meerdere kleine ontwerpen gelijktijdig uit te werken. Zo kan je de ruimte die je hebt dus ook optimaal benutten. Daardoor ka je sneller werken en meer gedaan krijgen in de beperkte tijd die je hebt. Dit kan jou dus ook net wat meer succes brengen als ondernemer. De printer is daarin van belang te noemen.

Een groot aantal andere voordelen
Er is nog een groot aantal andere voordelen aan het gebruik van de Ultimaker S5 te koppelen. Zo zijn er bijvoorbeeld methoden ontwikkeld om het printen wat gemakkelijker te maken. Dit betekent dat je het zelf kan doen. Zo heb je dus meer grip op bijvoorbeeld het ontwerp of de productie van je producten. Daardoor ben je als ondernemer ook een stuk flexibeler en kan je meer uit de mogelijkheden halen. Je kan je beter aanpassen aan de wensen en eisen die jouw doelgroep heeft. Dit zijn natuurlijk allemaal belangrijke pluspunten die je helpen te beslissen.