Plakfolie, misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien is het nieuw voor je. Het is een plastic folie met een plaklaag wat je bijvoorbeeld op een kastje kunt plakken om het een andere look te geven. Dit kan een effen kleur zijn (zwart en wit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om een kastje weer een frisse look te geven), maar het aanbod plakfolie is nog veel uitgebreider. Je hebt het bijvoorbeeld ook in leuke houtlook prints, stippen, strepen, bloemen, stenen en nog veel en veel meer. Ook is plakfolie niet alleen te gebruiken om een meubel van een nieuwe look te voorzien. Het wordt ook steeds vaker gebruikt om hele keukens een nieuwe uitstraling te geven en om creatief mee te knutselen.

Knutselen met plakfolie

Er zijn 1001 manieren van knutselen. Kinderen knutselen graag en zijn dol op het plakken van stickertjes. Een stuk plakfolie kun je eigenlijk zien als één grote sticker. Je kunt er zelf vormpjes uit knippen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal leuke sterren voor op de rand van je bed? Of rondjes uit een spiegelplakfolie voor op de slaapkamerdeur? Misschien is de speelgoedautogarage wel toe aan een leuke, nieuwe uitstraling of ben je bezig je poppenhuis te pimpen. Maar niet alleen kinderen zijn graag aan het knutselen. Volwassenen kunnen zich ook uren vermaken door creatief bezig te zijn. Er zijn heel veel ideeën te bedenken als het gaat om mogelijkheden met plakfolie in huis. Een sierlijk randje met zebraprint op de rand van je vensterbank? Of een gave marmerlook op de rand van je aanrecht? Een hippe houtlook op de schapjes boven je televisie of de tegels in je toilet voorzien van een vrolijk printje? Ga zo maar door, er zijn heel veel mogelijkheden met plakfolie! Ben je creatief als het gaat om het decoreren van je agenda? Ook dan zie je waarschijnlijk veel opties met plakplastic. Één ding is zeker, je kunt er heerlijk creatief mee aan de slag.