> educatie

Uniek educatieprogramma

Speciaal voor dit jubileumjaar biedt Fiep Amsterdam bv in samenwerking met Stichting Kunstkrul en Bureau Vanaf2 een educatief programma rondom Fiep Westendorp aan voor scholen en andere educatieve instellingen.
Dit programma laat kinderen middels theater(voorstellingen), muziek, kunst en leskisten kennismaken met het werk en het leven van de bekende illustrator.
Download hier de flyer met meer informatie.

Gratis digitale lespakketten

Docenten, ouders en begeleiders kunnen vanwege het jubileumjaar gratis kleurplaten, knutselpakketten en promotiematerialen downloaden.
Download ze via de website van uitgeverij Querido

Leskisten Fiep Westendorp

In samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation is door Stichting Kunstkrul een schoolbreed educatief programma ontwikkeld rond Fiep Westendorp en haar bekendste karakters. Leerlingen maken niet alleen anders kennis met deze figuren, maar leren ook wie Fiep was en wat zij voor haar tijd betekende. Ook ontdekken de leerlingen wat het vak van illustrator inhoudt.
Te verkrijgen via Stichting Kunstkrul

Cinekid Applab

In de Fiepbus reist op alle iPads Cinekid Applab mee. Cinekid Applab selecteert artistieke en kwalitatieve apps om de creatieve, sociale, emotionele, fysieke en cognitieve ontwikkeling van kinderen te versterken.
Meer informatie over Cinekid Applab