> tentoonstellingen

Blikvangers: Het mooiste van Fiep

17 december 2016 t/m 19 maart 2017
Kasteel Het Nijenhuis, Heino
onderdeel van museum De Fundatie, Zwolle
Om de 100ste geboortedag van Fiep Westendorp te vieren, presenteert de Fundatie Zwolle de expositie ‘Blikvangers’ en wordt in Schouwburg Odeon een feestelijke familietentoonstelling rond haar werk gehouden. In de Fundatie is een selectie originele illustraties van Fiep te zien met uiteraard haar bekende maar ook minder bekende creaties. De illustraties worden gecombineerd met tekeningen van winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs. Hun werk is tevens te zien op Kasteel het Nijenhuis bij Heino, samen met nog méér originele tekeningen van Fiep.

Getekend door Fiep Westendorp

vanaf juni 2016
diverse bibliotheken

Gedurende het hele Fiepjaar is in verschillende bibliotheken in Nederland een reizende tentoonstelling te zien. Op 11 panelen kun je de hoogtepunten uit het oeuvre van Fiep Westendorp bewonderen en lezen over haar leven. Ga naar reizende tentoonstellingen

Fiep Westendorp & Max Kisman

17 september 2016 t/m 30 oktober 2016
WG Kunst, Amsterdam

WG Kunst staat voor kwaliteit en laagdrempeligheid. In de periode rond de Kinderboekenweek 2016 is daar een duotentoonstelling te zien met werk van Max Kisman en Fiep Westendorp.

Bijzondere muurschildering

permanent
Hotel New York, Rotterdam

Fiep illustreerde in 1962 voor de Holland Amerika Lijn de muren van de speelkamer van het cruiseschip De Nieuw Amsterdam. Deze prachtige muurschildering is opnieuw geplaatst in de leeshoek van Hotel New York en is dagelijks gratis te bekijken.

Fiep Westendorp: een feest voor het oog!

18 juni 2016 t/m oktober 2016
Museum Meermanno, Den Haag

In de tentoonstelling staan boekomslagen, affiches en reclamewerk van Fiep Westendorp centraal.

Fiep Fiep Hoera! - De natuur van Fiep Westendorp

22 april 2017 tot medio 2019
Kasteel Groeneveld, Baarn

Ontdek de natuur in de wereld van Fiep. Speel en kijk!

10 jaar Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen

eind 2017
Vanaf 2007 reikt de Fiep Westendorp Foundation elke twee jaar de Stimuleringsprijs ter waarde van € 20.000,- uit aan drie veelbelovende jonge illustratoren. Eind 2017 vieren we het 10-jarig bestaan van deze prijs met een overzichtstentoonstelling van alle winnaars.

Blikvangers van Fiep Westendorp

1 april 2017 t/m 7 januari 2018
Nederlands Drukkerij Museum

In het Nederlands Drukkerij Museum is vanaf april een grote expositie te zien. Het boek Blikvangers van Fiep Westendorp is de leidraad voor deze expositie. Boekomslagen, maar natuurlijk ook bekende figuren als Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet zijn te zien.

Fieptheater

vanaf 18 december 2016
Joods Historisch Museum, Amsterdam

De Fieptheater is een multimediale theatrale installatie speciaal gemaakt voor de zolder van het kindermuseum van het Joods Historisch Museum in het kader van de 100e geboortedag van Fiep Westendorp en het 10-jarig bestaan van het kindermuseum. De Fiepshow is gemaakt door Steef de Jong van Groots en Meeslepend.

Het huis van Fiep

vanaf 19 maart 2017
Stadskasteel Zaltbommel

Het huis van Fiep is een vernieuwde tentoonstelling in Stadskasteel Zaltbommel. De tentoonstelling is een permanente tentoonstelling over het leven en werk van Fiep Westendorp, die in Zaltbommel werd geboren.